Kiahuna Sports Futsal Club goes undefeated, wins tournament
by Rick Killeen
The Kiahuna Sports Futsal Club once again brought back a Dragon Boat Futsal Tournament championship, which was held from July 28 to July 29.
Futsal, commonly refered to as street soccer, was originated in Uruaguay. It is 5-on-5 and is played on a smaller field than traditional soccer.
The 16 and younger boys had success in the tournament going undefeated, outscoring its opponents 24-3 and ultimately securing the second title in two years for the Kiahuna Futsal Club.
Despite the success at the 16 and younger level, the same group of players, with the addition of a few adults from the club, decided
to enter the Adult Open Division. Not only did they hold their own, but they again went undefeated in three games outscoring its opponents 11-4, and once again secured the championship for the club giving them two over the weekend. The Adult Open Division team consisted of: Krieg Medeiros, Ben Tehrani, Satvir Dhahr, Biijan Suleimani, Kellan Wortmann, Coner Turley, Lucas Gushikuma, Kyle Napolean, Chito Aguilar and Head Coach and Director of Kaihuna Sport Futsal Club Jorge Bordt.
Bordt, a former U.S. Futsal national team captain, has been working with many of the boys for the past three years and has made an impression on some of the parents.
“I have been fortunate to have met coach Bordt,” said Robert Medeiros in an email, father of Krieg Medeiros, who is a member of the 16 and youger team. “We who have witnessed his training sessions have benefited from hearing his knowledge being passed on to the youth.”
Bordt and the club is not unfamiliar with success as last year the 9 and younger club also coached by Bordt brought the Dragon Boat title to Kaua‘i. These same boys played up in age in the 12 and younger age group this year. The team consisting of Dwight Apao, Mason Hunt, Conor Hunt, Ben Griep, Kaeo Rezentes, Whitney Lugo, Nicky Semblante and Ha'o Trugillo came up short playing against the older age group. However, according to Medeiros, they won the hearts of many who watched them play as they demonstrated their skill and passion for the game even though they were half the size of the competion

Puntos electrizantes
IMG_2381_640x480Tres partidos correspondientes a reprogramaciones, dos de la jornada dècimo cuarta fecha y uno de la décimo quinta fecha, màs dos partidos de la dècimo sétima fecha, este jueves contaron con acción en igual cantidad de escenarios.
En el Liceo Rodrigo Facio, el subcampeón nacional, T Shirt Mundo recibió al quinteto de Mora, a quien venció nueve a siete, resultado que aumenta las posibilidades de los capitalinos de avanzar a los cuartos de final.
El campeón nacional, Barrio Peralta recibió, en su feudo del mismo nombre en la provincia de Heredia, al Municipal Alajuela, donde los monarcas se alzaron con el triunfo de ocho a seis.
Mientras tanto en el Liceo de San Antonio de Desamparados, el quinteto representativo de esa institución, recibió a la Universidad de Costa Rica, elencos que la finalizar el partido igualaron a ocho tantos.
El líder general, y benjamín de la Liga Premier, Orotina Futsal pasó apuros en su visita a La Trinidad de Moravia donde enfrentó al representativo de la localidad con quien igualó a siete tantos.
Por su parte en el Gimnasio Municipal de Goicoechea, Goicoechea Extremos se impuso siete a cinco ante JOMA Extremos. El visitante Esteban González inauguró el marcador a los dos minutos con treinta y siete segundos.
Wagner Gutiérrez consiguió el tanto del empate a los cinco minutos con cuatro segundos. Adrián Agüero aumentó la ventaja a los nueve minutos con cuarenta y siete segundos. El mismo Agüero logró el tercer tanto cuando el cronómetro marcaba doce minutos.
Gustavo Núñez anotó el cuarto tanto de los locales a los trece minutos con cuarenta y cinco segundos y casi un minuto de juego despuès, el mismo Núñez anotó el quinto. El cronòmetro marcaba catorce minutos con treinta y dos segundos.
Michael Córdoba consiguió el sexto gol a los quince minutos con treinta y cinco segundos. Javier Torres acortó distancias a los diecisiete minutos con doce segundos. El 6 a 2 en el marcador no movió más y los actores se fueron al descanso luego de completarse los primeros veinte minutos.
Para el segundo tiempo, los locales buscaron más anotaciones mientras que los visitantes reducir la diferencia en el marcador. Los segundos consiguieron su cometido al minuto veintiocho con cuarenta y un segundos, por intermedio de Gustavo Morales.
Gustavo Núñez consiguió su triplete personal al conseguir el sétimo gol local, corría el minuto treinta con diecinueve segundos. Erick Esquivel, logró el cuarto gol visitante al minuto treinta y dos con cuarenta y seis segundos.
González a falta de noventa y un segundos para el final anotó el quinto gol. El marcador 7 a 5 no se movería más y de esa forma concluiría el encuentro.
La décimo sétima fecha continuará este jueves con los partidos, Paraíso Futsal – ASOFUTSAL P.Z. en el Complejo Deportivo Claude Hope en Agua Caliente de Cartago (6 p.m.), Mora – Botica Internacional en el Gimnasio Municipal de Mora (7.30 p.m.), Santísima Trinidad Futsal – Fortuna de Desamparados en el Liceo Rodrigo Facio en Zapote (8 p.m.) y UNED San José – Universidad de Costa Rica en la UNED en Barrio Dent (8 p.m.).
El lunes, Real Sociedad Hatillo Ocho – Barrio Peralta en la Escuela República de Paraguay en Hatillo Centro (8 p.m.) y Coronado C.C. – T Shirt Mundo en el Gimnasio Municipal de Coronado (8 p.m.); y el martes, Municipal Alajuela – Liceo San Antonio en el Polideportivo de Monserrat en Alajuela (8 p.m.).